GDPR

GDPR är en dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation) som börjar gälla i hela EU 25 maj 2018. Den kommer ersätta nuvarande Personuppgiftslagen (PUL). Mycket är sig likt från Personuppgiftslagen, men skyddet för din personliga integritet förstärks och du får större kontroll över dina uppgifter. 

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på detta kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och kontaktuppgifter. Vi behandlar personuppgifter för de ansökningar stiftelsen erhåller gällande understöd, utbildning, forskning m m.

Styrelsen för Stiftelsen behöver ha tillgång till dessa uppgifter för att kunna bereda och behandla ansökningarna. Vi ser till att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss, och att behandlingen följer både gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner.

Vilka uppgifter sparar vi?

För de som blivit beviljade bidrag sparas namn eller organisation, adress och e-postadress, födelsedag, utbildningar samt annan relevant information för ansökan, sökt och beviljat belopp samt bankuppgifter.

Dessa uppgifter delas med Stiftelsens styrelse för beredning och beslut och Stiftelsens bank, för att kunna verkställa utbetalning av beslutat understöd, bidrag, anslag etc.

Beviljade ansökningar och rapporter arkiveras hos Riksarkivet. Ej beviljade ansökningar makuleras.

Vi säljer aldrig vidare några uppgifter vi har om dig/er.

Vid frågor kontakta oss på ansokan@fbminne.seBra att veta

För ansökningsperiod med start för utbytet 1 december 2024–30 april 2025 öppnas ansökan den 1 september 2024 och sänds in senast kl 24.00 den 15 september 2024. Ansökan görs på Minnesfondens hemsida.

En broschyr om Folke Bernadottes liv på engelska som kan vara trevlig att ge bort på er resa finns att rekvirera kostnadsfritt från kansliet.
 
Kansliets telefontider är tisdag och torsdag kl 13-16 (ej helgdagar). Tel 08-662 25 05.
OBS! Kansliet har sommarstängt 20 juni-19 augusti.
Mail läses veckovis.